UPPDATERAT

 

2017

 

 

 

 

 

 

29/5-18 Casper ("Casper Mustang" som vi kallar honom hemma, världens definitivt mesta häst!!), en bedårande liten C-ponny på 136 cm tagit 1:a plats i våra hjärtan. Casper kom till oss för några månader sedan. Han har vidareutbildats här och är nu på MSV:C nivår i dressyr och hoppar med lätthet L:C höjder (även om han ibland tappar modet lite, han har otroligt mycket kapacitet kvar).

Casper har med säker hov guidat Tindra genom hennes allra första dressyrtävling denna helg på Piteå Ridklubb.

 

På samma tävling debuterade jag (Anette) och Ilina Intermediarie 1B och Intermediarie II. Jätteroligt att få rida dessa klasser i närheten av där vi håller till. (Även om Lillan råkar tycka den banan är lite läskig). Det gick ganska bra även om jag var mycket missnöjd med min egen prestation andra dagen, Lillan var mycket spänd. Detta till trots segrade vi i Intermediarie II debuten.

Grämer mig lite då jag tycker att vi borde ha kunnat prestera kvalprocent till GP. Passage och piaffdelen var, i Lillans värld, inte alls nåt man skulle göra på tävlingsbanan. Hon var mycket förvånad och försökte tala om för mig att trav passade mycket bättre in (Hi hi, vad gullig hon är). Där borde vi, tycker iaf jag, ha kunnat plocka fina poäng ist för mellanting mellan underkänt och med tvekan godkänt. Nåja, vi fick ju en 7.a på ena piaffen. :)

Jätteroligt att jobba vidare på att få till ettorna och att få bytena lugnare (Lillan blir "ganska" het... i bytena och efter de är gjorda)

 

VÅR FINA SPONSOR AULIS I NORR har ställt upp och lånat ut en transport till oss denna helg/vecka. Super med sådan support!! STORT TACK!!

 

#aulisinorr #thebestsponsorever #fantasticbuildings ##realhorselove #lovedressage #dressageathiglevel #silfverlyktansdressyr #silverlyktansdressyr #silfverlyktansdressage

 

13/11-17 Vi vill varmt välkomna en ny sponsor till Dressyrsatsningen. AULIS I NORR AB

 

10/11-17 Foxy vår älskade vän galopperar nu på de evigt gröna ängarna. We vill always Love you.

 

 

 

 

 

 

 

 

20/2... I helgen var det dressyrtävling på Luleå RK. Massor av ekipage fyllde dagarna med härliga ritter. Jätteroligt att vara med på deras tävlingar där allt är så otroligt välordnat :)

Lillan och jag kom till start båda dagarna i MSV B:4 vilka var helgens högsta klasser. Vi gick på Lördagen segrande ut ur ridhuset med drygt 70% :) Duktiga Lillan som bjöd på en fin känsla.

På söndagen såg jag så skickliga ekipage på framridningen att jag sa till Lillan - We have to up our game if weré going to beat them....!

Lillan var ganska spänd när vi kom in i ridhuset (ärevarv under lördagen med blommor inslagna i celofan var väl kanske inte allra bästa "nedladdningen" till söndagens ritt direkt :( )

Dock så förblev hon ridbar och jag kunde öppna henne hyfsat framtill. Dock så blir hon ju lite kort i halsen när hon blir så spänd som hon var.

Gillade egentligen känslan mer under lördagens ritt även om vi hade mycket mindre tryck då.

 

Nåväl, summan av kardemumman var ytterligare en seger på 70% :)))

 

Ett par nya bilder i fotoalbumet är utlagda...

********************************************************************

18/2... Nya bilder i fotoalbumet.

 

17/2 ... Aska har äntligen börjat löpa :) Nu är det bara att invänta rätt dag för parning!

Lillan har tagit ett jätteskutt framåt i utbildningsskalan. Nu har vi börjat öka på fler byten i varje språng och det fungerar bra. Clinic för Paulo Bastos har vi ridit i helgen och fått massor av input att leka med i vardagsträningen.

Kanske vår lilla mops föds om ca en v., ni må tro att vi håller tummarna till tusen.

Sebastian har passat på att bara med på radio Norrbotten där han intervjuades. Han är ju som född för det där, roligt tyckte han att det var och duktig var han oxå. :)

 

Ny film på startsidan (Ilina byten i varje).

Ny bild på startsidan.

 

23/1 .. Det går jättebra med Teddy, han fungerar redan toppen som valack (Han har ju fått flytta in i Foxys hage, extra spännande eftersom det är ett sto).

Flera tråkiga nyheter dock.. Månes låga har slocknat, den 10 januari somnade hon in..

Ytterligare ett fruktansvärt hårt slag är att Polly somande in den 19 Januari.. vi är mycket tagna av att dessa händelser har skett så nära varandra.

 

Aska har inte börjat löpa ännu, som vanligt när vi väl har tänkt para henne :) Nåväl, inom kort ska hon väl komma igång. Fina valpköpare väntar ju på positiva besked. Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge ;)

Blixtras sista prov blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, hon blev sparkad av en älg. Vi får väl se så småningom hur hon kommer ihåg det. Tyvärr blev hon ju sparkad redan som unghund också.

 

 

I minne:

------------------------------------------

 

Månes låga har brunnit till sitt slut.

Nu vilar hon i ro, kanske hon återförenas med sin mor på de evigt gröna ängarna..

 

Yours for ever 💖

 

2015-2017

-------------------------------------------------------------------

 

Min vän, min stolthet, mitt ljus och min lykta.. ❤

Till sist har du lämnat mig.

Jag sitter här i mitt hjärtas sorg och du fattas mig förevigt 😢

 

POLLY

2005-2017

 

Jag älskar dig...

 

-----------------------------------------

5/1 Teddy är numera Valack, kastrerades nyligen och blev första dagarna tillfälligt hingstig... bakvänt. Det har nu avtagit och har är lika cool som vanligt. Eftervården har gått jättebra.

Vi hoppas hitta honom ett gott nytt hem.

 

En till nyhet är att vi ska utöka familjen med en ny ras. Det kommer ett tillskott i form av en liten söt MOPS.

Vi hade äran att få hälsa på en fantastisk uppfödare igår, snacka om att få en sötchock!!!

 

Toppenfina hundar hade hon, fint uttryck, mycket trevliga exteriört och sist men inte minst - ABSOLUT FANTASTISKA i temperamentet.

 

Tack Maria för att vi fick komma :)

 

Bilderna sitter fastetsade på näthinnan och jag förstår inte hur jag ska kunna vänta i flera månader.... (om det nu blir någon valp till oss, det är ju mycket som ska klaffa :) )

 

Hästarna fortsätter utvecklas i rätt riktning. Mini är så otroligt fin att ha att göra med på alla sätt. Snäll och mysig liten häst. Lillan går stadigt vidare mot Intermediere/GP. Frisk och kry som en nötkärna för 3.e året i rad.

 

Foxy har haft lite vinterledigt någon v. pga det dåliga underlaget och stränga kylan. Hon är inte överförtjust i att få stå över ridningen, hon gillar ju att vara med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1/1-2017

 

GOTT NYTT ÅR önskar vi ER alla :)

 

2/1-2017 Lite nyheter har vi här!

 

Planerad Parning med SE J(lö)CH ASKA x SE J(lö)CH JUHLINBÄCKENS MESSI

Se mera under planerad parning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016

 

21/12-16 Uppdaterat startsidan mfl.

GOD JUL önskar vi ER ALLA

 

Fantasiskt roligt att få meddela ASKA ligger på ELIT LISTAN för tikar :).

 

Nytt: vi kommer att få en ny hundras i hushållet, det ser vi med spänning fram emot. Den som väntar på nåt gott väntar ALLTID för länge :)

Blir det som vi vill kommer en liten MOPS att flytta hit.

 

 

 

7/12 -16 Lanserat nya hemsidan.

 

Äntligen är den nya hemsidan utlagd. Ny fräsch info kommer inom kort.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved