Om oss

 

Om oss

 

 

 

 

En presentation av oss:

 

 

Vi är en familj på 4.

 

Görgen, Anette & Barnen Tindra (f. 2007) & Sebastian (f. 2004).

 

Vi bor i Norrfjärden på Lassbacken där vi har en liten jordbruksfastighet. Vi föder upp Jämthundar & Labradorer och har satt höga mål med vår avel.

 

Vårt liv kretsar i stort kring våra hundar som vi brukar i Jakt & eftersök, drag och tävling i många former dessutom och kanske viktigast , , som familjehundar. Tävlar med våra hundar gör vi i bla: Utställningsringen, Lydnadsprov, Viltspår & på Jaktprov (Löshundsprov på älg för jämtarna och Retrieverjaktprov för Labbarna)

 

Görgen är jaktprovsdomare för älghundar.

 

Jag (Anette) började med hundavel när jag var 14 år gammal (1988). Vår gemensamma kennel heter sedan år 2006 TROLLTJÄRNBÄCKEN.

 

Under åren har vi haft gemensamma mål, rastypiska hundar med fantastiskt temperament som vi tycker gynnar rasen på bästa sätt. Att de är friska och producerar friska avkommor hålls mycket högt på kriterielistan. Vi tycker även att det är av yttersta vikt att hundarna är samarbetsvilliga.

 

Vi tränar våra hundar med positiv förstärkning som bygger på att hundarna tycker om att samarbeta och alltid har fördel (läs: tjänar på) av träningen.

 

Nåja, mer om våra avelsmål & utbildningar kan ni läsa på hundsidan.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:

 

Anette & Görgen Carlsson

Lassbacksvägen 10

945 91 Norrfjärden

 

Tel. 0911-205454

070-24 97 888 Anette

070-637 49 63 Görgen

 

E-post/mailadress: anetteber@gmail.com

gorgas14@gmail.com

 

Hemsideadress/webpage: trolltjarnbacken.se